Jelena Janković posle maratona u osmini finala Montreala

Naša najbolje rangirana teniserka Jelena Janković sinoć je dokazala zašto je mnogi zovu “kraljica drame”. Ona je u 2. kolu turnira u Montrealu imala veoma težak zadatak jer je igrala sa Sloun Stivens. Pravu tenisku predtsavu prikazale su nam ove dve teniserke, a Jelena je na kraju posle tri sata i 18 minuta igre izašla kao pobednica. Rezultat je glasio 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4) u korist Jelene koja će u osmini finala igrati sa Koko Vandevege koja je takođe posle maratona izacila Anu Ivanović.

????????Deveta teniserka sveta je bila sigurna na startu susreta i nije dozvoljavala brejk lopte sve do petog gema, ali ni tada Stivens nije uspela da prelomi u svoju korist. Srpska teniserka je takođe imala svoje šanse, čak četiri, ali ni ona nije znala da iskoristi ukazane prilike, jer je imala i set loptu u desetom gemu koju nije iskoristila. Usledio je na kraju taj-brejk u kome je Amerikanka bila bolja, konstantnija, pa je prvi set uspela da prelomi u svoju korist iskoristivši treću set loptu.

Jelena je dobro reagovala na gubitak seta, sigurno je zaigrala na startu drugog i u šestom gemu konačno uspela da napravi brejk. Spasla je tri šanse za ribrejk u sledećem gemu i to joj je bilo dovoljno da izjednači rezultat u setovima.

Treći set bio je i najuzbudljiviji, a Jelena je u dva navrata imala prednost na svojoj strani. Amerikanka se ekspresno vraćala i izborila novi taj brejk u kome je ipak presudilo iskustvo Jankovićeve. Jelena je odlično servirala, dočekala priliku i napravila jedini mini brejk, koji joj je doneo konačnu pobedu i plasman među najboljih 16 na turniru.