Jelena Janković pobednica turnira u Hong Kongu

Srbi caruju Azijom! Novak Đoković je pobedio u Pekingu i Šangaju, a Jelena Janković u Nančangu, Gvandžuu i sada  u Hong Kongu. Jelena je u finalu WTA tirnira u Hong Kongu pobedila devetu teniserku sveta, Anželiku Kerber sa 3-6, 7-6(4), 6-1 i tako došla do svoje 15. WTA titule u karijeri.jelenaaaMeč su obeležili brejkovi, a u prva dva seta ih je bilo čak deset. Prvi set je dobila Nemica sa 6-3, dok je u drugom bilo znatno neizvesnije. Protivnice su se konstantno smenjivale u vođstvu, pljuštali su brejkovi, a Jelena je propustila priliku da pri vođstvu 5-4 u drugom setu na svoj servis stigne do izjednačenja. Potom se otišlo u taj brejk, a naša igračica se bolja snašla i uvela meč u odlučujući set.

Na startu odlučujućeg seta Jankovićeva je brzo došla do prednosti od 3-0. Kerber je na kratko uspela da prekine njenu pobedničku seriju i smanji prednost na 3-1, ali je Jelena do kraja odigrala u istom ritmu i osvojila ovaj set sa 6-1.

Jelena je ovom titulom obezbedila napredak za dva mesta (sa 24. na 22.) na WTA listi, dok će na rejs listi biti na 20. poziciji. Naredni turnir za srpsku teniserku biće Luksemburg koji se igra u dvorani i počinje već od sutra.