Jelena Janković pobedila!

Posle kiše uvek dolazi sunce, a koliko će to sunce dugo Jelenu da greje, videćemo. Ono što je činjenica, Jelena je odigrala još jedan meč u tri seta, propuštala svoje prilike, bila i na ivici poraza, ali je pobedila. Prvi put posle četiri uzastopna poraza, protiv nezgodne Švedove, 6-7(7) 7-6(4) 6-1.

Iako je imala dve vezane brejk lopte na 5-5 u prvom setu, kao i dve vezane set lopte u taj brejku istog dela igre, Jelena je bila na ivici poraza jer je u drugom setu Švedova imala servis i vođstvo od 6-5. I tu se desio obrt, pomalo neočekivani.

Jelena vraća brejk sa nulom, a onda dobija treći set sa 6-1. Što je još neobičnije, osim prva dva gema u trećem setu, koja su teniserke lako uzimale na svoj servis, svi ostali su se igrali na razliku, bili neizvesni i sve je Jelena dobila!

Pobeda bi mogla da znači bolje dane za Jelenu. Malo je jedna naravno, ali s obzirom na kvalitet turnira, Jelena će imati priliku da još kojom pobedom dođe do malo samopouzdanja, koje će joj biti neophodno od ponedeljka u Njujorku. Jelena je posle odustajanja Anđelike Kerber, ostala kao prvi nosilac na turniru u Dalasu a u narednom kolu igraće protiv Aranče Rus.

Inače, u Dalasu igra i Bojana Jovanovski koja će se u drugom kolu sastati sa Mirjanom Lučić, koja je lako pobedila Emili Vebli – Smit, devojku koja je u poslednjem trenutku upala kao zamena za Nemicu.