Jelena Janković osvojila Guangdžou

Srpska teniserka Jelena Janković  osvojila je turnir internacional kategorije u Guangdžou. U finalu, Jelena je savladala iznenađenje turnira, Čehinju Denisu Alertovu, prepustivši protivnici samo dva gema, za konačnih 6-2, 6-0.

jankovicJelena je tokom celog meča servirala fantastično, a ispustila je samo jedan, i to svoj prvi servis gem.
Nakon 2-1 za Čehinju, Jankovićeva je vezala 11 gemova u nizu. Do kraja meča, Alertova je uspela samo jednom da dođe do brejk lopti, u drugom gemu drugog seta, kad je imala čak tri vezane. Jelena je sve tri spasila i sa tri asa u nizu osvojila i taj gem. I na meč loptu, Jankovićeva je odservirala as. 

Jeleni je ovo 14. WTA titula u karijeri (ukupno 16. profesionalna). Ranije oove godine, osvojila je i čelendžer u Nančangu, tako da je za sada neporažena  u Kini u 2015. godini.
Jankovićeva nije imala sreće u finalima poslednjih godina, pošto je od Indijan Velsa 2010. godine igrala čak 10 a osvojila samo jednu titulu, u Bogoti 2013. Ovo finale je osvojila na najdominantniji način do sada.

Dvadesetdvogodišnjoj Denisi Alertovoj je ovo bilo prvo finale u karijeri, što se i videlo, jer je tokom većeg dela meča igrala prilično nervozno. Ipak, na putu do finala savladala je Simonu Halep i Saru Eranu, tako da će odavde  produžiti sa dosta samopouzdanja za buduće mečeve. 

Sledeći turnir za srpsku teniserku je Vuhan, a zatim i Peking, i nadamo se da će ovaj niz u Kini da traje što duže.