Jelena ispustila Lepčenko i ispala u Majamiju

Jelena Janković ispustila je po ko zna koji put dobijen meč i nakon vođstva od 5-1 u odlučujućem setu izašla iz meča kao poražena. Na kraju je Lepčenko slavila 6-3, 2-6, 7-6 (2).

JJPrvi set je Varvara dobila zahvaljujući sjajnom serviranju jer Jeleni nije dopustila niti jednu brejk loptu, a sama je iskoristila svoje šanse i uzela uvodni set. Kada je na startu drugog seta stigla do 2-0, činilo se da je Jelena na putu da posle uvodnog meča pakuje kofere. Tada kreće preokret, Jelena uzima šest gemova i meč odvodi u treći set. Tu je povela 2-0, dozvolila brejk, a onda vezala tri gema za 5-1. Dva puta je servirala za meč i dozvoljavala brejk, a tri puta je Lepčenko odservirala da ostane u meču pa je pobednicu odlučio taj brejk. Dve velike serije Amerikanke, prva za 3-0, druga posle 3-2 obezbedila su joj pobedu u ovom meču.

Jelena je prošle sezone igrala u polufinalu i izgubiće veliki broj poena, i već je izvesno da će najmanje pasti na sedmo mesto. Ukoliko Kerber uđe u četvrtfinale, biće osma, a za veći pad Šarapova i Erani moraju ići do završnice turnira.

U 3.kolu Lepčenko će igrati protiv Ajle Tomljanović.