Jelena i Viktor izjednačili

Sve ide prema očekivanjima. Kada je na sunce izašao žreb za London, verovatno je većina ljubitelja tenisa precrtala Jelenu Janković i Viktora Troickog. Nisu nas “iznevereli” i oboje su izgubili, uglavnom lako.

Jasno je bilo da je Serena Vilijams apsolutni favorit u meču sa Jelenom. Iako više ne igra nego što igra, još uvek je sposobna da dođe, odigra dobro i najčešće osvoji turnir, kada to snažno poželi i kada se dobro spremi. Jelena je sa druge strane u potpunom rasulu pa joj meč sa ovogodišnjom pobednicom Vmbldona nikako nije trebao u prvom kolu.

Kada se već, voljom žreba desio, slamka spasa je bila nada, tačnije sećanje, da je Jelena bila jedna od retkih koja je izlazila na kraj sa sestrama Vilijams. Uostalom, do sada je skor 4-4, ali ovo je bio prvi meč koji su igrali na travi. Već posle dva-tri gema bilo je jasno da od suprostavljanja Sereni neće biti ništa. Jelenina nesigurnost, uparena sa odličnom Serenom, nije davala nikakve šanse Jeleni. Poraz i to ubedljiv 3-6 1-6, je bio logičan, ali ipak razočaravajući.

Ispasti već u prvom kolu olimpijskih igara je nešto što Jeleni neće ostati u najlepšem sećanju. Ali, realnost je takva i mora se priznati da je bilo pomalo tužno gledati danas nemoćnu Jelenu na centralnom terenu Vimbldona. Ništa bolje nije izgledao ni Viktor. Alamgro jeste trenutno bolji ali je  igrač koji je majstor za šljaku. Međutim, kada je neko u formi a drugi bez samopouzdanja, onda podloga i ne znači mnogo. Baš kao Jelena, i Viktor je u minus fazi, toliko karakterističnoj za tenisere.

Viktor se doduše vratio u drugom setu, i u poslednjem trenutku nadoknadio brejk manjka, zarađen u na startu tog perioda igre, ali u taj brejku se sve vratilo na staro. U prvom setu je samo jedan loš gem bio dovoljan. Viktor je bolje ušao u meč, više se igralo u prva dva gema na servis Španca, ali kada je napravio brejk u petom gemu sve se preokrenulo i tako ostalo do pomenute završnice. Na kraju 4-6 6-7(3).

Tako je skor srpskih reprezentativaca posle prvog dana, 2-2. Novak će sutra imati priliku da Srbiju dovede u vođstvo.