Jelena i Ana u četvtfinalu

Jelena je u celom meču protiv Penete, bila ta koja je imala prednost, kontrolisala rezultat i na kraju zasluženo pobedila 6-4 6-2.

Jedini pad u igri, srpska teniserka je imala u drugom setu, kada je od 3-0 i dva brejka Peneta stigla do brejk lopte za izjednačenje u šestom gemu. Bilo ih je više ali je taj dramatičan gem, koji je bio i presudan za drugi set, pripao Jeleni. Jelena zatim pravi još jedan brejk i relativno sigurno servira za meč. Relativno, jer je od 40-00 dozvolila izjednačenje, a to joj se desilo i u prvom setu, kada je na 5-3 imala tri vezane set lopte, doduše na servis protivnice.

Sledeća protivnica je Samanta Stosur koja je u tri seta bila bolja od Safarove 6-1 6-7 6-1. Svakako teška prepreka, mada je Jelena slavila u njihovom poslednjem meču koji je odugran baš u Dubaiju prošle godine, takođe u četvrtfinalu, a u ukupnom skoru Jelena vodi sa 4-2.

Ana Ivanović je imala jedan lagan prvi set i puno muke u drugom, koji je dobila tek u taj brejku, 6-2 7-6(4).

U prvom setu Ana je brzo došla do 4-0, dva brejka prednosti, a ta razlika je ostala do kraja seta, mada je Kirilenko uspela da napravi jedan brejk ali i Ana takođe. U drugom setu Ana je bila ta koja je jurila prednost protivnice. U prvih pet gemova nijedna teniserka nije osvojila svoj servis, ali pošto je Ana prva servirala, prednost je imala Kirilenko. Posle dva gema koji su išli uz servis Ana konačno dolazi do izjednačenja i 4-4. Sledeći gem Ana osvaja posle velike borbe, da bi do taj brejka sve proteklo relativno mirno.

U taj brejku Ana dolazi do 3-0, i tu prednost nekako održava do kraja . Ana će u četvrtfnalu igrati protiv pobednice meča koji će se igrati u večernjem terminu, Voznjacki – Halep.