Jelena i Ana u četvrtfinalu

Na WTA turniru u Majorci Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u četvrtfinale i u pojedinačnoj  konkurenciji i u konkurenciji parova.

Internacional turnir u Španiji održava se po prvi put,  a Jelena i Ana postavljene su za drugu i treću nositeljku,  dok je šampionka Rolan Garosa Garbinje Muguruza bila  postavljena za prvu, ali je poražena na startu turnira.

Ana-Ivanovic-1 

Ana je bez problema stigla do četvrtfinala pobedama nad Francuskinjom Paulin Parmentje (6-4, 6-4) i Španjolkom Sarom Soribes Tormo (6-1, 6-0).U borbi za polufinale igraće protiv šeste nositeljke Karoline Garsije iz Francuske,  koja ju je prošle godine pobedila tri puta u nizu,  ali ni jednom na travi.

Jelena je u oba svoja meča morala da pravi preokrete.  U meču protiv mlade hrvatske nade Ane Konjuh gubila je 3-5, spasila set loptu,  a onda preokrenula na 7-5, 6-3. U narednom meču protiv Else Martens iz Belgije, imala je još više problema.  Izgubila je prvih sedam gemova,  a onda od 0-6 0-1 stigla do 0-6 6-3, 6-4. I Jelena će u borbi za polufinale igrati protiv teniserke koja ju je dosta puta “mučila” i pobeđivala,  Sorane Kirstee iz Rumunije.index

U konkurenciji parova Jankovićeva je u paru sa Aleksandrinom Najdenovom iz Bugarske u prvom kolu bila bolja od  tandema Lisicki/Bušar, ali su u četvrtfinalu poražene od četvrtih nositeljki Martines-Snačez/Dabrovski.
Ivanovićeva je u timu sa Kirsten Flipkens iz Belgije bila bolja od ruskog para Melinkova/Ivakhenko, a za mesto u polufinalu igraće protiv trećih nositeljki Kato/Hozumi iz Japana.