Jelena brzi voz

b_30-05-Jankovic-Jelena-01Za samo 64 minuta igre Jelena Janković plasirala se među osam najboljih teniserki na Rolan Garosu. Srpska teniserka je eliminisala Džejmi Hempton sa ubedljivih 2:0 (6:0, 6:2).

U borbi za polufinale Jelena će se sastati sa jednom od najboljih teniserki na svetu Marijom Šarapovom, koja u Parizu brani titulu.

Jankovićeva je odigrala savršen prvi set protiv Džejmi Hempton. Za samo 26 minuta igre vodila je Jelena sa 1:0 u meču. Brzo je srpska teniserka povela sa 3:0 protiv mlade Amerikanke, pa je već tada bilo jasno da će Srbija u ženskoj konkurenciji imati bar jednu predstavnicu u četvrtfinalu Rolan Garosu. Srpkinja je nanizala još tri gema, Hempton je pokušala da joj parira agresivnijom igrom, ali je samo srljala iz greške u grešku, pa je Jankovićeva prvi set dobila sa “nulom”.

Počela je bolje Amerikanka drugi set. Prvi gem u meču je osvojila na sevis naše igračice i povela 1:0. Ali, na vreme je zaustavila Jankovićeva, pa je već u drugom gemu stigla do egala od 1:1. Potom joj je uzela još jedan servis gem, a posle 64-og minuta iskoristila je prvu meč loptu i trijumfovala sa 2:0.

U sredu je očekuje četvrtfinalni meč sa Šarapovom koja vodi u međusobnim duelima sa velikih 7-1.