Jelena bez polufinala Rima: Jedan čudan poraz…

JJ 4Jelena Janković nije uspela da se plasira u pofinale Rima u neobičnom meču. Ona nije uspela da savlada mladu rumunsku teniserku Simonu Halep u meču koji se igrao 3 seta i trajao preko 2 sata-6-4,0-6,5-7.

Prvi set bolje je otvorila protivnica, povela je brejkom 2-0. Međutim Jelena vraća brejk i izjednačava na 2-2. U narednih nekoliko gemova protivnice su bile sigurne na svojim servisima. Jelena ključni brejk pravi na 5-4, te set  rutinski privodi kraju sa 6-4.

Drugi set je protekao u znaku bledunjave Jelene i odlične Halep. U ovom setu Rumunka je bila ubedljiva, ne dajući ni znak Jeleni da može do gema, te ga je osvojila sa ubedljivih 6-0.

Treći set bolje je otvorila Jankovićeva, povela je sa 3-0,uz 2 brejka. Međutim, Rumunka se nije predala, već je vratila  oba brejka i izjednačuje na 3-3. Jelena je stigla na 5-4, kada je bila na korak od trijumfa, 2 neiskorišćene meč lopte Halepova kažnjava i dolazi do brejka. Nakon niza izjednačenja Rumunka dolazi do gema i vođstva od 6-5. U gemu u kom je servirala za meč Jelena se nije  izborila sa pritiskom, te gubi taj gem, kao i set i meč.

Halepova će se u polufinalu sastati sa Serenom Vilijams