Jelena za 47 minuta do polufinala

Nakon teških i iscrpljujućih mečeva u prethodna tri kola, Jelena Janković je ovoga puta u četvrtfinalu Indijan Velsa provela manje od sat vremena na terenu. Srpska teniserka je sa 6-1, 4-1 vodila kada je Lesija Curenko, kvalifikantkinja, predala meč znog povrede članka. Pre ovoga turnira malo ko je očekivao da će Jelena stići ovako daleko na turniru koje je osvajala 2010. godine. Od ponedeljka će ponovo biti među najboljih 20 na svetu.

jelenaaaaa

Srpkinja je meč protiv 85. teniserke sveta počela sjajno, došla do 3-0 ranim brejkom, a onda je u nastavku seta nastavila sa dominacijom. Novi oduzet servis viđen je u šestom gemu kada je Jelena Janković stigla do nedostižnih 5-1, a potom servirala sjajno i osvojila uvodni set rezultatom 6-1.

Drugi set počeo je brejkom naše teniserke, koja je stečeno potvrdila u drugom gemu i tako došla do 2-0 na samom startu drugog perioda. U nastavku je Ukrajinka uspela da osvoji jedan gem, a onda je u petom gemu Jelena opet oduzela servis protivnici, došla do vođstva od 4-1, ali je onda Curenko predala meč zbog povrede.

Jankovićeva je zabeležila jedan as, 11 direktnih poena i tri neiznuđene greške manje. Iako je predala pre kraja, Lesija Curenko je napravila čak 27 grešaka, uz samo sedam vinera. Protivnica u polufinalu biće joj pobednica meča Sabine Lisicki – Flavija Peneta. Ko god da bude naša teniserka će imati lepu šansu za finale.