Jednostavno najbolja!

Zaista, niko ne može ostati ravnodušan pred lakoćom, kojom je Serena Vilijams osvojila Završni turnir u Istanbulu. Bez izgubljenog seta, sa servisom, kojem bi pozavideli i mnogi teniseri, Serena je jednostavno bila NEPOBEDIVA, za sve, pa i za Mariju Šarapovu večeras, 6-4 6-3.

Trudila se Šarapova, borila, ali nije mogla da se odupre. Serena kada ne greši, kada je fizički top, i kada servira i riternira kao što je radila tokom današnjeg finala, a i tokom većeg dela turnira, jeste najbolja na svetu, pa možda i najbolja svih vremena.

Jeste, po statistici ima boljih, ali je teško znati šta bi se desilo da je Serena imala više sreće sa povredama, a ponekad i sa motivima. Devojka koja se nedavno suočila sa veoma opasnom bolešću, embolijom pluća, iz nje je izašla nikad jača, čini se i nikad spremnija, bar kada su poslednjih 5-6 godina u pitanju. Uostalom, Serena je ovu godinu, sa sve današnjom titulom u Istanbulu, završila sa sedam titula i odnosom pobeda i poraza,  59 – 4, u samo 15 odigranih tunira! Jedna od najuspešnijih Sereninih sezona svakako i to u 32. godini života!

Na WTA listi neće biti promena do kraja godine, ali će Serena imati priliku, ako to poželi, da zaposedne vrh WTA liste, već posle Austrelien opena na startu sezone 2013. Ovogodišnja WTA sezona se završava iduće nedelje, Turnirom šampionki internešnal turnira u Sofiji.