Janku derbi prvog kola

82268558150f3bdc884db0152230359_size3  Lejton Hjuit razočarao je publiku porazom od Janka Tipsarevića.

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i Australijanac Lejton Hjuit otvorili su od 19 časova po lokalnom, odnosno 9 po srednjeevropskom vremenu program na “Rod Lejver” areni.

Na samom početku meča, i jedan i drugi su bez problema osvajali svoje servise, pa nije bilo ni prilika za brejk. Zanimljivo, prva brejk lopta viđena je tek u 11. gemu, kada je Janko imao odličnu priliku da povede, ali se Hjuit nošen podrškom navijača odbranio i došao do nove prednosti.

Tipsarević je uzvratio za 6:6, a potom u taj-brejku krenuo furiozno za vođstvo od 4:0. Hjuit je sa dva vezana poena uspeo da prepolovi svoj zaostatak, a potom i sa dva čelendža malo poremeti Janka. Ipak, Tipsarević je osvojio prvi set posle 69 minuta igre sa 7:4 u taj-brejku, pošto je Australijanac u odlučujućem poenu poslao loptu u aut, pošto je prethodno sudija prekinuo poen zbog korekcije.

Na startu drugog seta, Hjuit je pokušao sa agresivnijim pristupom koji mu se i isplatio pa je lako i brzo uz dva brejka došao do vođstva od 3:0. Janko je uspeo da se probudi i u sledećem gemu oduzme servis miljeniku domaće publike, da bi potom smanjio na 3:2, ali ga je Hjuit potom sprečio da izjednači.

Tipsarević je novu šansu imao dva gema kasnije, ali se Hjuit ponovo odbranio, a već u desetom gemu servirao je za izjednačenje u setovima. Ipak, Janko je tada uzvratio i konačno došao do željenog brejka za 5:5. Usledila su dva sjajna Jankova gema, posle kojih je došao do 2:0 u setovima. Drugi set je trajao 66 minuta.

Janko je furiozno započeo treći set i isto kao Hjuit u prethodnom poveo sa 3:0, ali s tom razlikom da je imao samo jedan brejk. Hjuit je uz jedan servis gem i odličan brejk smanjio na 3:2. Tipsarević je bio uspavan i u sledećem gemu u kojem je Australijanac došao do izjednačenja, ali tek pošto se po ko zna koji put drao na sudiju, sada pošto je Janko prilikom čelendža prvo pogledao svoj tim, a ne sudiju.

Međutim, Janko je sačuvao brejk prednosti do kraja seta i zasluženo prošao u 2. kolo.