Jankovo loše izdanje

Negde na putu između Madrida i Rima, Janko je izgleda zaboravio na sve kritike upućene javno samom sebi za stav u meču protiv Federera, pa čak i Simona u Monte Karlu. Ušao je loše u meč, izabrao očigledno lošu taktiku i nije našao načina da nešto promeni do kraja, otuda i ubedljiv poraz 3-6 1-6.

Janko je danas bio pasivan, toliko pasivan, da je dao priliku Vavrinki, da proba, gađa, dosta greši ali i pogađa. Ništa nije bilo pod Jankovom kontrolom, pa čak ni servis nije bio kao u Madridu. Janko je podsećao na prošlonedeljnog Novaka, jednostavno se nije snalazio na podlozi i nikako nije nalazio pravi ritam i pre svega dubinu kod udaraca. Vavrinka je sa druge strane, bivao sve opušteniji i povremeno podsetio na dane, kada je bio negde oko Jankovog trenutnog ranga.

Jedini period igre kada se činilo da Janko može sve da okrene u svoju korist, dogodio se kod rezultata 5-1 u prvom setu. Janko je vezao par dobrih poena, Vavrinka grešaka, pa se stiglo do 5-3 i izjednačenja na servis Vavrinke. i opet je Janko imao priliku da agresivnijom igrom dođe do brejk lopte, ali je dozvolio Vavrinki da prvi potegne i to svoj najlepši udarac, bekend paralelu.

Dobro izdanje sa kraja prvog seta Janko nije nastavio u drugom, tako da je sve bilo isuviše brzo gotovo. Vavrinka, pravi brejk, dolazi do 2-1 a onda dva gema kasnije stavlja tačku na meč. Ostalo je bila formalnost. Janko i Viktor sada idu Diseldorf, na ekipni svetski kup, što će obojici biti dobra prilika da vide gde su pogrešili u Rimu i isprave šta mogu pred Roland Garos.