Jelena Janković i Bojana Jovanovski bez druge runde Pekinga

Srpske teniserke Jelena Janković i  Bojana Jovanovski nisu uspele da se plasiraju u drugu rundu turnira Premijer Obavezne kategorije u Pekingu, u Kini.

 

Nakon što je samo dan ranije tokom istog prepodneva dobila oba meča u kvalifikacijama, Bojana Jovanovski nije uspela da prođe i prvo kolo Pekinga, jer je izgubila u dva seta od Karoline Vožnjacki iz Danske, rezultataom 2-6, 4-6.

Činilo se da će Dankinja ostvariti vrlo ubedljivu pobedu, jer je vodila sa 6-2, 5-0, ali onda se Bojana probudila i uzela četiri gema u nizu. Međutim, sve je to bilo uzalud, jer je dozvolila novi brejk, uz samo jedan osvojeni poen, pa je Dankinja došla do trijumfa.

To je Bojanin peti poraz u sedmom meču sa Vožnjacki, koja će u drugom kolu igrati sa Kineskinjom Ćang Vang.


JELENA JANKOVIĆ PEKING 2015

Jankovićeva je izgubila još jedan meč u tri seta, ovaj put rezultatom 1-6, 6-1, 3-6, od slovačke teniserke Dominike Cibulkove .

U prvom setu Jelena nije uspela da sačuva ni jedan servis. Jedan jedini gem u setu u kom se vodila borba bio je prvi servis za Jelenu. I kada je već u narednom gemu vratila brejk zaostatka delovalo je da će set biti neizvesniji, međutim, pet od šest gemova u setu  Dominika je osvajala sa po samo jednim izgubljenim poenom.
U drugom setu je bila potpuno obrnuta priča. Jelena je osvajala lako gemove, brzo došla do 3-0 i dve nove brejk lopte. Taj gem je Cibulkova spasla i osvojila, ali nije naredna tri, te su prva dva seta rešena vrlo dominantno za obe teniserke koje su ga osvojile.
U trećem setu je odmah bilo 2-0 za Cibulkovu, i mada je Jankovićeva vratila brejk, nekoliko gemova kasnije je ponovo izgubila servis a Slovakinja je bez problema odservirala za pobedu.

Ovo je bio drugi trijumf Slovakinje iz pet mečeva sa srpskom teniserkom. Cibulkova je tako nastavila seriju protiv srpskih igračica, jer je u prethodnih nekoliko nedelja u dva navrata pobedila Anu Ivanović.

Cibulkova će u narednoj rundi igrati protiv Anželike Kerber iz Nemačke.

Jedina srpska predstavnica u drugom kolu biće Ana Ivanović koja će se sastati sa Venus Vilijams.