Jankovićeva bez finala Hertogenboša

jankovicJelena Janković nije mogla dalje od polufinala turnira u Hertogenbošu. Ona je poražena od Belinde Benčić sa 2-0 po setovima 6-3, 6-3 nakon 90 minuta igre. Bez obzira na poraz Jankovićeva mora biti zadovoljna jer je vezala tri pobede na travi, njoj najmanje omiljenoj podlozi.

Jelena je tokom prvog seta izgubila samo jedan brejk, imala je i šansu da ga vrati, ali je Belinda spasila dve brejk lopte i povela sa 1-0. U drugom setu vodila se velika borba. Jankovićeva je gubila 3-1, ali je uspela da se izbori za izjednačenje 3-3 koje nije dugo trajalo, Benčić je odmah uzvratila ribrejkom, a zatim napravila još jedan i dobila drugi set sa 6-3.

Srpska teniserka je gotovo u čitavom meču bila u zaostatku u odnosu na mladu Švajcarkinju, a i pored podatka da je u procentu prvog servisa bila bolja od rivalke, naša igračica nije uspela da prođe u finale. Uzrok tome leži u više osvojenih poena za Belindu pri prvom i drugom servisu i bolje korišćenje brejk lopti, jer je Benčić u tom segnetu igre imala 4/6, a JJ svega 1/7. Srpkinja će danas još jednom na teren u Hertogenbošu, jer igra finale u dubl konkurenciji u paru sa Anastasijom Pavljučenkovom.