Jankova loša serija se nastavlja

Janko Tipsarević nastavio je niz poraza i na turniru iz serije 500, u Dubaiju. On je u startnom meču poražen od Nikolaja Davidenka u dva seta, rezultatom 0-6, 5-7.

jdMeč je započeo svojim servisom Rus, a Janko nije iskoristio čak sedam brejk čansi, da bi uvodni gem nakon gotovo 15 minuta pripao Davidenku. Ista dužina, ali drugi epilog je viđen u Jankovom servis gemu, gde Rus koristi svoju šestu brejk loptu i do kraja seta bezvoljnom Tipsareviću ne prepušta ni gem. Iako rezultat od 6-0 ukazuje na lak posao, set je trajao oko 50 minuta.

U drugom setu Srbin kreće ne sve ili ništa i nakon 1-1 pravi seriju od 3-0, uz dva brejka. Međutim, prvo ne uspeva da potvrdi dupli brejk, a zatim ni da odservira za ulazak u treći set, pa Davidenko serijom od četiri gema, uz brejk u poslednjem gemu, stiže do pobede i plasmana u 2.kolo, gde ga čeka Viktor Hanesku, kome je nakon pet gemova Bernard Tomić predao meč.

Tipsarević nikako ne uspeva da pronađe formu, nakon predaje u 4.kolu Australian Open-a i propuštanja Dejvis Kupa, ovo je treći vezani poraz na startu turnira za svetskog broja 9. Ono što najviše brine jeste podatak da u tim mečevima nije uspeo da dođe ni do jednog osvojenog seta!

– Povreda za koju sam mislio da će brže proći, nije prošla na vreme. Greška je bila što sam igrao prvi turnir u Monpeljeu, jer sam i dalje osećao male bolove, a za sledeći turnir, u Marseju, jednostavno nisam bio spreman. Primao sam razne terapije, injekcije i sve što je potrebno da se oporavim, ali iako sam u Marseju igrao bez bolova, totalno nisam bio spreman, jer za tih 10 dana, koje sam imao da se spremim, više sam bio po terapijama nego što sam trenirao – rekao je Tipsarević.

 

Tipsareviću ostaje igranje u konkurenciji dublova, gde u paru sa Troickim igra protiv Bupatija i Ljodre.