Janko u igri, Federer sjajan protiv Nadala

Ono što se slutilo danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Janko Tipsarević će zaigrati u O2 areni, pa čak imati priliku da se plasira u polufinale. Marej je i definitivno odustao od turnira pa će Janko sutra zaigrati od 15h, protiv Berdiha, a Novak od 21h protiv Ferera. Nema šta, gotovo neverovatno deluje činjenica da čak tri tenisera iz Srbije igraju na turniru najboljih u 2011. god.

Sa druge strane, tačnije u grupi B,  jedno iznenađenje, više zbog načina na koji je Nadal izgubio od Federera, nego zbog samog poraza svetskog broja 2. Federer je osetio slabost kod protivnika i obilato je iskoristio, a Rafi ostaje da razmišlja ili tačnije da objasni, otkud 6-3 6-0 od čoveka, od kojeg nikada nije tako ubedljivo poražen.

Pre toga je Conga pobedio, takođe u dva seta, 7-6 6-1, Mardija Fiša, pa će meč između njega i Nadala odlučiti ko će biti drugi polufinalista. Naravno, prvi je Federer, ali sa kog mesta i protiv koga u polufinale, znaće se posle kompletiranog trećeg kola u obe konkurencije.

Zimonjić i Llodra su dobili Bopanu i Kurešija u dva seta i tako stvorili realne šanse za plasman u završnicu turnira. Bilo je drame u prvom setu, dosta preokreta i vraćanja šposle brejka prednosti u samoj završnici seta. U taj brejku, su se vratili posle 3-6, a onda u drugom odigrali kako treba, mirno i sigurno do 7-6, 6-3. Preostao im je meč protiv Mirnija i Nestora koji su takopđe u dva seta pobedili Fristenberga i Matkovskog. Pobeda u dva seta bi ih gotovo sigurno odvela na prvo mesto a sve ostalo je stvar matematike i drugih rezultata.