Janko u finalu Čenaja!

Janko Tipsarevic  Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale turnira u Čenaju pobedom nad Slovencem Aljažom Bedeneom sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:2).

U meč koji je trajao 125 minuta sigurnije je ušao Slovenac i boljim procentom osvojenih poena posle drugog servisa uspeo da osvoji prvi set sa 6:4.

Nastavak duela doneo je bolji servis Janka Tipsarevića, vođstvo od 3:0 u gemovima, kao i stopostotan učinak u brejk prilikama srpskog tenisera koji je izjednačio rezultat na 1:1.

U odlučujućem setu Bedene je napravio tri duple servis greške, Tipsarević je sve bolje reternirao lopte, osvojio četiri direktna poena iz početnog udarca i rutinski priveo meč kraju.

Janko Tipsarević rekao je posle pobede nad Aljažom Bedeneom u polufinalu turnira u Čenaju da je očekivao težak meč.

“Igrao sam sa njime prošle godine u Beču. On je morao da preda, ali je dobro udarao lopticu, tako da sam znao da me očekuje težak meč. On ima potencijala, biće opasan ove sezone i očekujem ga uskoro u Top 50“.

„Dobro sam počeo meč i imao sam šanse u svako gemu, ali iz ne znam kog razloga povukao sam se dva koraka unazad i počeo sam da guram lopticu. To je njemu omogućilo da se izvlači na forhend i zato je osvojio prvi set. Na početku drugog seta osetio sam da je izgubio koncentraciju, a ja sam stajao bliže osnovnoj liniji i davao sam mu manje vremena da se namesti na udarce. Na 4:2 u trećem setu spasao sam dve brejk lopte, da je tada napravio brejk, bilo bi mnogo neizvesnije“, analizirao je meč Tipsarević.

U finalu će se sastati sa Špancem Robertom Bautista-Ahutom, koji je sa 2-1 u setovima dobio Francuza Pera.

Španac ima 24 godine, trenutno je 80. na ATP listi, a do sada je eliminisao Kavčiča, Bahingera, Berdiha i sada Pera. Tipsarević i Batusta-Ahut do sada se nisu sastajali.