Janko u četvrtfinalu

Janko je konačno u formi kakvoj je bio kada je ulazio u društvo najboljih, tu nema sumnje. Danas je odigrao iskusan i kvalitetan meč, baš onakav kakav je trebalo, protiv igrača koji ima talenta ali nema iskustva i kvaliteta koji je potreban za četvrtfinale jednog mastersa. Na kraju 7-6(3) 6-2 za Janka.

U prvom setu Dimtrov je odlično servirao, što je stvaralo određen problem Janku. Nije nalazio rešenja za Grigorove servisa, a Bugarin je znao kako da iskoristi prednost dobrog prvog servisa. Tako se nekako bez prave borbe stiglo do taj brejka, kada je Dimitrovo neiskustvo došlo do izražaja. Janko nije pravio greške, Dimitrov jeste, čak dve duple, i set je pripao Janku.

U drugom se Janko razigrao, brzo je došao do brejka prednosti i do kraja seta je izgledao baš moćno. Ako je Grigor svojim stilom, izgledao kao klon Rodžera Federera, onda je Janko igrom i dominacijom u drugom setu, ličio na Novakova izdanja. Sve u svemu Janko je zasluženo u četvrtfinalu, gde će ga čekati jedan defanzivac, Simon ili Marej.  Gledajući prethodne rezultate, Janko bi verovatno više voleo da igra sa Endijem, koga je pobedio tri puta u karijeri, doduše izgubio 4. Sa Simonom je situacija nepovoljnija. Tri poraza, nijedna pobeda a čak dva poraza prošle godine u tri seta, kada Simon nije bio u boljoj formio nego sada. Janko jeste, pa je to jedina nada.