Janko u četvrtfinalu Minhena

Janko_Tipsa

Janko Tipsarević savladao je Slovenca Grega Žemlju u 2 seta (6-4, 6-2) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Minhenu.

Prvi set obojica tenisera su počela sigurno i osvojila uvodne gemove meča na svoj servis. Međutim, nakon toga usledili su brejkovi na obe strane. Janko je prvi poveo brejkom sa 2-1, ali je onda Slovenac uzvratio . Prelomni momenat prvog seta bio je Jankov brejk za 4-3. Janko je na svoj servis propustio 2 set lopte, ali ga to nije omelo da iskoristi treću i povede u setovima.

Drugi set Janko je počeo veoma dobro, poveo je sa 3-0, ali je onda osetio bol u predelu prepona i zatražio medicinski tajm-aut. Nakon nekoliko minuta vratio se na teren i poveo sa 4-0. Naredna 3 gema oba tenisera  osvajala su  svoj servis. Kada su svi mislili da je gotovo pri rezultatu 5-2 za Janka na njegov servis, Slovenac je pojačao tempo i stigao do 2 brejk lopte, međutim to nije pomelo Janka da osvoji 4 naredna poena i meč privede kraju.

Naredni protivnik Janku biće bolji iz duela Monfis – Brands. Na ovom turniru učestvuje i Viktor Troicki koji se u četvrtfinalu sastaje sa Filipom Kolšrajberom. Oba četvrtfinalna meča naših tenisera na programu su sutra.