Janko u 2. kolu posle predaje Kuevasa

Janko-TipsarevicSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo US Opena. Srpskom teniseru je u prvoj rundi, pri rezultatu 2-1 za našeg tenisera, na početku četvrtog seta, duel predao Urugvajac Pablo Kuevas. Do trenutka predaje bilo je 2-1 za tenisera iz Srbije, po setovima 6-3, 6-7, 6-3.

Početak meča bio je siguran za oba tenisera, ali je već u šestom gemu Janko Tipsarević oduzeo servis rivalu i održao stečenu prednost do kraja. Na kraju je prvi deo igre završen rezultatom 6-3 za Srbina.

U drugom setu sve je bilo izjednačeno. Nije bilo brejkova, a ni prilika za iste, te je set otišao u taj-brejk. U „trinaestom gemu“ bolje je počeo Pablo Kuevas i posle nekoliko dobrih poena i grešaka Janka Tipsarevića poveo sa 6-0. Međutim, to nije bio kraj. Janko je poen po poen uspeo da se vrati na 6-5, ali je tada pogrešio, pogodio mrežu posle duže ramene i Urugvajac je osvojio taj-brejk rezultatom 7-5, za konačnih 7-6 u drugom setu.

Treći set takođe je odlučio jedan brejk, kao i prvi. Ključni trenutak bio je osmi gem kada je Janko Tipsarević napravio brejk, a potom i materijalizovao stečenu prdnost za konačnih 6-3 u trećem delu igre.