Janko Tipsarević bez 4. kola na Rolan Garosu

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira među 16 najbolji na Rolan Garosu pošto je sa 3-0 poražen od Rusa Mihaila Južnog. Janko je i pre meča bio nezadovoljan što u nepunih 24 časa razmaka mora dva puta na teren, ali je skupio snagu za duel sa vrlo jakim i neugodnim Južnjim.

TIPSATok meča:

Janko je sigurno startovao a nakon što je sačuvao uvodni gem isto je učinio i Rus. Međutim treći gem doneo je i prvi brejk – Janko je u dva slučaja ostavio isuviše prostora u jednom delu terena pa je Južnji sa dva jaka bekhenda uspeo da dođe do 15:40.
Janko je spasao jednu, ali ne i drugu brejk loptu. Ruski teniser odličnim servisima i volej udarcima lako je osigurao vođstvo, da bi u narednom gemu na Jankov servis ponovo imao prednost.
Bilo je 15:30 kada je Janko krenuo agresivnije međutim u ključnom trenutku za 2:3 okliznuo se pa je morao da sačeka još koji trenutak za servis gem. Nisu išle Janku duge razmene udaraca, što je inače ono što dobro radi.
Janko je još jednom uspeo da sačuva servis gem, međutim to nije bilo dovoljno za preokret – Južnji je veoma dobrim servisima stigao do 40:0, a Tipsarević je uspeo da forhendima spasi samo prvu set loptu – 6:4.
Južnji je trenutke između dva seta iskoristio za predugu pauzu, a nakon njegovog povratka na teren, Janko je servirao bez greške i izgubljenog poena.
Janko nije želeo da posustane ni u trenucima kada su mu po jedna lopta, jedan dobar udarac nedostajali za potpuni preokret. Uvek bi dolazio do 30:30 ali je Južnji znao kako da uzvrati, obično na osnovu užasno preciznih servisa.
Rus je iskoristio prvu set loptu posle 90 minuta igre i sa 6:4, 6:4 stvorio je sebi lagodnu poziciju pred treći set u kojem je Janko morao da izvuče iz torbe magični štapić kako bi preokrenuo tok meča.
Početkom trećeg seta Janko je posle odbranjenog gema došao do velike prilike za brejk, međutim ni na drugi servis Južnjeg nije uspeo da poentira – 1:1.
To kao da je uzdrmalo srpskog igrača koji se u narednom gemu suočio sa tri vezane brejk lopte Južnjeg. Dve je spasao ali ne i treću te je Južnji lako priveo meč kraju.
 
Izvor: Blic
 

U sledećem kolu Južnog očekuje pobednik meča Tomi Has (Nemačka) – Džon Izner (SAD).