Janko sprečio bruku

Nije da se nije očekivao pad u igri i motivu, bar kada je prvi meč na novom turniru a posle tek završenog prethodnog na kojem je osvojio titulu. Ipak, ovoliko drame protiv Austrijanca Fišera, 245. na ATP listi, zausta je previše. Pobeda se na kraju računa, 4-6 7-6(1) 6-3 i obezbeđeno četvrtfinale protiv pomalo zaboravljenog Jana Henriha, u petak od 17h.

Janko je počeo dobro, napravio brejk i poveo sa 2-1, ali od tada do pred sam kraj drugog seta, sledi deo igre koji je poprilično zabrinuo Jankove navijače. Fišer vraća odmah brejk, a pošto se uspešno odbranio na 4-4, koristi treću set loptu za prednost u meču.

U drugom, Janko brzo stiže do ivice poraza. Fišer dolazi do 3-0, a onda i do 5-2, ali to mu nije bilo dovoljno da napravi senzaciju. Janko dobija naredna tri gema, a onda je ubedljiv u taj brejku 7-1.

U trećem stvari polako dolaze na svoje. Iako je Fišer stekao brejk prednosti na početku seta, Janko odmah uzvraća, da bi još jednim došao do 5-3 i servisa, koji koristi, za konačnu pobedu u meču.

Turnir u Gštadu je iz 250 serije a Janko je prvi noisilac.