Janko pronašao recept za Mišu

Sve je počelo u Moskvi 2009. godine. Janko je godinu dana pre toga imao dva susreta sa Južnim i dve pobede. U finalu Moskve, Janko je dobio prvi set, ali je izgubio naredna dva, kao i naredna dva meča. U Dubaiju 2010. i ovaj poslednji koji Janka najviše boli, na Vimbldonu 2012.

Danas je Janko, i pored problema što je imao i propuštenih šansi, uspeo da reši enigmu zvanu Južni. U dva seta, posle malo drame u svakom od setova, Janko je zabeležio pobedu, 7-6(2) 6-4.

Bilo je zanimljivo gledati današnji meč. Meč između dva supertalentovana tenisera, koji se nisu do kraja dokazali u svojim karijerama. I danas je bilo perioda fantastičnog i veoma kvalitetnog tenisa ali i neshvatljivih padova u igri. Janko se tu bolje snašao. Iako je Južni prvi došao do brejk lopte, iznenada, u 6. gemu prvog seta, Janko je u oba seta imao brejk i priliku da svojim servisom reši te periode igre.

U prvom setu, to je bilo na 6-5, ali se ipak igrao taj brejk, koji je Janko ipak ubedljivo dobio. U drugom, Janko je posle pomalo dosadnih sedam gemova, napravio brejk, ali je za konačnu pobedu bio potrban još jedan, posle još jednog bezuspešnog servisa za set.

Treba zaista još jednom pomenuti, da se veći deo meča gledao i igrao kvalitetan tenis i da je Janko pokazao onaj kvalitet, koji ga je doveo do Top 10. Taj kvalitet će mu biti potreban da ponovi prošlogodišnji uspeh, polufinale ovog turnira koji se tada igrao u Montrealu. Na tom putu čeka će ga još jedna prepreka, koju je Janko teško prelazio. Tačnije, Janko protiv Marina Čilića ima samo jednu pobedu, u Majamiju prošle godine i 6 poraza. Vreme je da se i tu stvari promene, srazmerno plasmanu na ATP listi.