Janko pobedio Pečnera za treće kolo

Tipsarević je do pobede došao sa 6:0, 6:3, 3:6, 6:3 i tako upisao drugi trijumf u duelima sa Pečnerom, posle slavlja u Majamiju pre nekoliko meseci.

20. nosilac u Njujorku u narednom kolu će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobedio Fabija Fonjinija iz Italije sa 7:5, 6:0, 6:0.

Tipsarević je vrlo sigurno ušao u meč i lako osvojio svoj prvi servis gem za 1:0, a odmah potom je došao i do brejka. Srpski teniser je nastavio u istom ritmu i samo je povećavao svoju prednost, a Pečneru nije ni davao šansu da se vrati u set.

Srpski teniser je ponovo bio siguran na startu drugog seta, da bi potom Pečner osvojio prvi gem na meču. Obojica su u narednih pet gemova osvajali svoje servis gemove, pre nego što je Tipsarević napravio brejk i poveo sa 5:3 i odmah potom došao do vođstva od 2:0 u setovima.

Na samom početku trećeg seta i Tipsarević i Pečner su sigurni pri servis gemovima, pre nego što je Nemac u četvrtom gemu došao do prvog brejka na meču za 3:1, a odmah je i povećao svoju prednost. Janko je uspeo da smanji zaostatak, ali je Pečner u devetom gemu iskoristio priliku i smanjio na 2:1 u setovima.

Tipsarević je na početku četvrtog seta osvojio tri gema zaredom pre nego što je Pečner smanjio na 3:1. Potom nije bilo brejkova, a u devetom gemu srpski teniser je završio meč za trijumf posle dva sata i devet minuta igre.