Janko po planu

Iako Brajan Bejker nije ime od koga je trebalo da strahuje Janko Tipsarević, dobar nastup nekih široj javnosti nepoznatih domaćih tenisera, kao i nešto slabija Jankova partija u prvom kolu, pozivali su na oprez. Janko je ovoga puta sve završio u tri seta, 6-4 6-3 6-4.

Janko je odigrao dobar meč  i iskoristio sve greške protivnika a bilo ih je puno, čak 44. Prvi servis je slabo ubacivao, ali je imao 14 asova i uglavnom je uspešan bio i kod prvog i kod drugog servisa. Zato njegov protivnik nije imao brejk loptu u prva dva seta, a sve tri koje je imao desile su se u trećem setu, pri rezultatu 5-3 za Janka. Treću je iskoristio, ali mu je Janko uzvratio istom merom u narednom gemu i završio meč.

Sem tog “incindenta”, sve ostalo se ponavljalo iz seta u set. Janko je pravio brejk u ranoj fazi setova, a onda sigurno održavao prednost do kraja, s tim da je u drugom setu, napravio još jedan kojim je završio ranije posao.

Dobro je da se sve završilo bez veće muke, jer Bejker je proletos, iznenada, na par turnira, pokazao kakav je igrač mogao da postane da ga povrede nisu omele u tome. Uostalom on i Janko su slični generacijski, borili su se nekada za vrh juniorske liste, a jednom su i igrali, 2001. u drugom kolu juniorskog Vimbldona, kada je Janko prošao dalje ali posle tri neizvesna seta.

Sledeći Jankov protivnik je Grega Zemlja, čiji poslednji rezultati pozivaju na oprez. Grega je dve godine mlađi od Janka, do sada se nikada nisu sastajali, a u meč ulazi sa deset uzastopnih pobeda. Pet je ostvario na čelindžeru u Pekingu, koji je i osvojio, a pet na US openu, tri u kvalifikacijama a dve u glavnom žrebu. Grega je u drugom kolu posle četiri seta, bio bolji od Stebea.