Pariz: Janko ostao bez energije

Tako bi se mogla postaviti dijagnoza, kojom se opisuje bolest koja je zahvatila Top 10 igrače u Parizu, praktično sve izuzev Conge i Ferera.

Ovim ne treba umanjiti zasluge Poljaka Janovica, koji je veoma ozbiljno iskoristio pruženu mu priliku. Nije Janko tek tako pao. Dobio je prvi set i držao energiju protivnika pod kontrolom. Desilo mu se nešto slično Mareju sinoć ili Novaku dan pre toga. Na kraju je predao meč, na 6-3 1-6 1-4.

Agresivni igrači koji su posle izgubljenog seta pustili ruku i, sa druge strane Novak, Marej i Janko, koji su mislima bili negde između Londona i odmora od sezone, jednostavno nisu bili u istom položaju i na kraju su iskoristili svoju šansu.  Teško je Janka smestiti u isti koš sa ovom drugom dvojicom ali treba priznati da je Janko odigrao previše turnira ove godine i da je bilo teško očekivati da će negde naći snage za ozbiljniji rezultat u Parizu.

Mogao je Janko i da dobije ovaj meč, da je zadržao koncentraciju iz prvog seta, ali bi ga u sledećem kolu čekala nova muka sa Simonom. Ovako, Francuzi su, bar za sada, zadovoljni zbog uspeha njihovih tenisera, najbolji se spremaju za London, a  Janovic  je još jedan od relativno teniskih mladih, koji su se pojavili da prete. Iskoristio je svoju priliku ali je još daleko od kontinuiteta koji će morati da pokaže u 2013. da bi ga shvatili ozbiljno.