Beč: Janko kao Ana

Sličan scenario: Janko je dobio prvi set, izgubio drugi mada je imao šanse da ga dobije, i na kraju se požalio na povredu i totalno potonuo u trećem, 6-3 6-7(5) 2-6.

Okriviti Žemlju za Jankov poraz bi zaista bilo preterano. Ne zbog toga što je Slovenac bio loš već zato što je Janko povremeno izgledao kao neko ko nema volju ni ideju kako da pobedi. Posle dobrog prvog seta i brejka na početku drugog, Janko potpuno gubi konce igre iz svojih ruku. Nema odgovore na dobre servise protivnika ali ni udarce, kojima bi iskoristio drugi servis. Nekako se održava, posle pretpljenog brejka u drugom setu, a onda sledi neshvatljiv pad u taj brejku.

Poveo je Janko sa 4-2 ali je onda usledio period loše igre i srećnih poena za Slovenca. Ta kombinacija je definitivno izbacila Janka iz seta ali i iz meča. U trećem setu, Janko se požalio na povredu ramena ali je teško time opravdati propuštenih 00-40, pa onda u poslednjem gemu, 15-40, na servis protivnika. To su bile serije neiznuđenih grešaka, kojom je uostalom i završio meč.

Janko je očigledno pokazao da je sezona polako ostavila traga na njegov elan i igru. Ako uz to i telo polako posustaje, pitanje je šta će Janko uraditi na tri poslednja velika turnira. Naime, Janko planira da igra i Valensiju, a žrebu mu je opet dodelio Simona za protivnika u prvom kolu. Možda bi ova povreda, makar i ne bila ozbiljna, bila dobar izgovor da se uzme nedelja odmora i sakupi snaga za Pariz i London, bar ono što je preostalo.

Žemlja će se u finalu sastati sa Del Potrom koji je danas bio bolji od Žila Milera, posle dva taj brejka.