Janko izgurao pobedu

Tipsarevic_AP315106057041_620x350Maraton men, nadimak je koji je Janko odavno zaradio, zbog svojih ludih mečeva u pet setova na gren slem turnirima u svojoj karijeri. Ipak, mislilo se da su mečevi, u kojim Janko vodi sa 2-0, a onda spašava živu u glavu prošlost, ali se danas dogodio jedan takav. Sve je ipak srećno završeno, 6-3 6-4 3-6 4-6 7-5.

Razlog je sam Janko ali i njegov protivnik. Lacko je i u prva dva seta pokazivao šta može, ali nije bilo koncetracije, ili bolje rečeno Janko je bio stabilniji u odlučujućim momentima, pa je u dva seta iskoristio obe svoje prilike za brejk, dok je Lacko propustio svih osam!

Ipak, stekao se utisak da je Lacko agresivniji i da ako uđe u ritam Janko može imati većih problema sa njim. Nije tako izgledalo posle  brejka na startu trećeg seta. Janko je činilo se napravio odlučujuću prednost, ali se ispostavilo da je to bio  početak drame. Da je znao kako će se meč dalje razvijati, Janko bi verovatno naredni gem odigrao kao da mu život zavisi od toga. Ali nije. Malo Janko, malo Lacko i brejk je izgubljen, a onda su sledila dva mučna seta po Janka u kojima nije mogao protivniku ništa.

Jednostavno, Lacko je zaigrao snažno i precizno. Zaposeo je osnovnu liniju i čak bio unutar terena i forhendima terao Janka daleko od osnovne linije. I umesto brzog kraja, Janko se suočio sa 2-2 u setovima i brejk loptom za protivnika. Servis je odradio svoje, a završavao je posao i u naredna dva servis gema. Na 3-2, Janko pametno traži medicinsku pomoć i tako razbija ritam sigurnog Lacka. Sledi brejk, a zatim i vođstvo od 5-2.

Janko propušta dve meč lopte na servis protivnika, pomalo isforsiranim udarcima, a onda sledi kazna i sve se vratilo na staro. Ipak, umor i dramatičnost trenutka čine svoje. Janko nekako pronalazi put do meč lopte na servis Lacka kod 5-4 i konačno završava dug i težak meč.

Janka u sledećem kolu čeka Žilijen Beneto. Iskusan protivnik, koji igra dobro od početka sezone, ali je Janko svakako izraziti favorit.