Janko ispustio finale

AD20121227986700-Serbian_Janko_T_340x227Šansa je bila na 5-5, 30-30. Jankovo “neeee”, posle lake greške i izbačenog bekenda iz sredine terena u aut, nagovestili su ishod meča. Janko je već polako padao u tempu, što se odrazilo na taj brejk i treći set, 6-2 6-7(3) 2-6.

Izgledalo je da je finale između dva srpska tenisera neminovnost. Janko je odigrao odlično prvi set, mada se mora priznati i da je Nikolas dosta grešio. Brejk na startu meča, pa onda odbranjen servis, doneli su sigurnost Tipsareviću i činilo se da predstoji rutina u drugom setu da se meč privede kraju.

Almagro to nije dozvolio, konačno je pronašao ritam, manje grešio, a Janko kao da je želeo da drži svoj servis i sačeka neki kiks Almagra, kojeg nije bilo. Jednostavno, kako se set bližio kraju, Almagro je delovao sve raspoloženiji za igru. Doduše, bila je ta pomenuta šansa ali je Almagro u narednom gemu propustio brejk i set loptu.

Ušlo se u taj brejk u kojem su dva igrača očigledno bila različitog raspoloženja, što se odrazilo na brzo i ubedljivo vođstvo Španca od 5-1, pa na kraju 7-3. Treći set se nastavio u istom ritmu, Janko je gotovo stao, noge su mu bile sve sporije i sve je završeno za oko pola sata.

Janko će tako sutra od 12h, igrati za treće mesto protiv Ferera, a Almagro će biti neočekivani protivnik Novaku u finalu. Pre turnira se očekivalo da to bude Španac, ali ne Nikolas, već Rafael. Finale neće početi pre 14h.