Janko ispao posle predaje

janko tipsarevic_1358497420_420x0Janko Tipsarević je napravio rezultat karijere na Australian openu, ali je ostao utisak da je mogao bar korak dalje. U tome ga je pre sve sprečila povreda, mada je i proptivnik dao na startu meča do znanja Janku, da će morati da odigra na svom najvišem nivou ako želi u četvrtfinale. Janko to nije mogao i zato je predao meč na 2-6 1-5.

Janko je loše ušao u meč, a kada je u jednom trenutku nezgodno zgazio levom nogom i tako se povredio, bilo je jasno da će teško izaći na kraj sa raspoloženim Špancem. Nikolas Almagro je sa druge strane u meč ušao pun samopouzdanja, servirao je gotovo savršeno a zabijao je vinere odakle god da je pokušavao. Sve to je vidno frustriralo Janka, pa je 2-6 u prvom setu bio realan prikaz stanaj na terenu.

Ni medicinska pomoć ni mali pad u igri protivnika nisu doneli rezultat, pa je Janko na 1-5, ipak rešio da se ne muči više i tako  je ostao bez prilike da se u meču sa Fererom, možda bori za svoje prvo GS polufinale.

Šteta, jer je posle prvog kola i meča sa Hjuitom, izgledalo kao da je Janko maksimalno spreman i da će bez problema stići bar do 4. kola ako ne i četvrtfinala. Na Janku i njegovom timu će biti da nalizira, zašto je potrošena onolika energije, pre svega u meču sa Lackom, u kojem je imao dva seta i brejk prednosti. U svakom slučaju, ni 4. kolo nije loš rezultat za Janka, a u četvrtfinalu će se tako satati, David Ferer i Nikolas Almagro.