Janko doneo pobedu Evropi!

U Singapuru, na novonastalom egzibicionom turniru nazvanom “Sudar kontinenata”, Janko Tipsarević je kao predstavnik Evrope, izašao kao pobednik.

U prvom meču je  Tipsarević bio bolji od Sema Kverija, koji je neposredno pred turnir zamenio Mardija Fiša i nastupio kao predstavnik Severne Amerike. Janko je pobedio u dva seta, 7-6 6-2.

Prema predviđenom rasporedu, prvog dana dvodnevnog turnira odigrani su i mečevi drugog kola, u kojima su igrali pobednici prvih mečeva. Kako je Huan Monako, inače predstavnik Južne Amerike, u prvom kolu bio bolji od predstavnika Azije, Keia Nišikorija, takođe sa 7-6 6-2, on se sastao u drugom kolu sa srpskim teniserom.

Ovoga puta se igralo u tri seta ali je Tipsarević pobedio Monaka, rezultatom 7-5 3-6 10-5.  Japanac je u drugom meču pobedio Kverija, a nakon toga predao meč Janku. Na kraju je Janko zauzeo prvo mesto, Monako drugo, Nišikori treće i Kveri četvrto.

Inače, turnir se igrao za nagradni fond od 520.000 dolara. Svaki učesnik dobija po 40.000, pobednik meča 40.000, a poraženi 20.000. Na ovom turniru egzibicioni meč su odigrale  Danijela Hantuhova i Šuai Peng.