Janko dobio još jedan maraton

ATP-Tennis-img8325_668Znalo se i pre meča, da Žilijen Beneto može da bude žilav protivnik, ali se ipak nije očekivalo, da će Janko Tipsarević i drugi uzastopni meč rešavati u pet setova. Najvažnije je ipak, što ga je rešio u svoju korist, 3-6 6-4 2-6 6-4 6-3.

Janko kao da je želeo da potkrepi svoju tvrdnju, kako teniseri više rade kako bi zaradili isti novac kao njihove koleginice. Tri i po sata teškog rada je bilo potrebno Janku da nađe put do pobede. Delom je i sam kriv. Prvi put je na ovom turniru ušao u meč dekoncetrisano, delom i zbog uslova u kojima se igrao meč, jer je duvao jak vetar. Isključivo svojim greškama, dozvolio je Benetovu da stigne do prednosti a zatim i da osvoji set.

To je očigledno dalo krila Francuzu, ali je Janko ipak uspeo da pronađe ritam u nastavku, iako je u trećem gemu spašavao jednu brejk loptu. U drugom i četvrtom setu dogodio se isti scenario, jer je Janko dolazio do brejka i seta u desetom gemu, kada je njegov protivnik servirao da ostane u setu.

Između ta dva seta koja je Janko dobio, umetnuo se jedan u kojem je Beneto dominirao, pre svega iskoristivši svaku svoju šansu da napravi brejk. Tako je posle četiri seta, Janko ušao u peti, ipak sa psihološkom prednosšću, što se videlo odmah na startu. Janko malo teže osvaja svoj servis gem i onda pravi odlučujući brejk. U tim trenucima Janko je pustio ruku, napadao iz svih pozicija, pa ni uporni Beneto, koji se zaista fantastično borio, nije mogao da odoli tim napadima.

Izgledalo je da će sve biti brzo gotovo, jer je Janko imao 5-2 i tri brejk i meč lopte. Beneto je odnekud našao još snage i uspeo da se vrati, bar privremeno u meč. Na Jankov servis je stigao do 30-30, a onda je srpski teniser sa dva servisa završio naporan meč.

Janku će sad biti najveći problem da se oporavi posle dva izuzetno teška meča, jer ga čeka mnogo odmorniji Almagro, koji je u tri seta zaustavo poljskog džina Janovica. Janko je do sada igrao dva puta sa Alamgrom, izgubio je prvi meč na Roland Garosu prošle godine a i poslednji na startu sezone, ali takođe prošle godine, na egzibiciji u Abu Dabiju. Možda je nova godina – nova priča.