Janko do titule u Čenaiju!

jankoČetvrtfinale, dva polufinala i na kraju finale, prethodili su redom današnjoj tituli, četvrtoj u Jankovoj karijeri, posle pobede nad španskim teniserom Bautistom Agutom, 3-6 6-1 6-3!

Nije bilo lako! U stvari, kako se bližila titula, protivnici su na papiru bili lakši, favoriti se sklanjali s puta, ali je Janko najviše problema imao baš u tim mečevima! U današnjem mu je na putu stajao Španac, koji je daleko od najboljih u svojoj zemlji ali koji ovih dana beleži najbolje plasmane u karijeri i koji je na turniru izbacio i jednog Tomasa Berdiha.

Teško je reći da je 80. teniser sa ATP liste bio potcenjen od strane srpskog tenisera, ali je Janko loše krenuo, dozvolio brejk u prvom svom servis gemu i do kraja seta nije uspeo da se vrati. Bilo je 00-30 u gotovo svakom gemu na servis protivnika, ali Janko nije imao nijednu brejk priliku u prvom setu!

Nastavak je bio druga priča i sve je brzo došlo na svoje. Aguto ipak nije mogao dugo da drži visok nivo, ali je i Janko pojačao svoju igru, tako da je na kraju ipak sve ispalo gotovo rutinski.

Janku titula neće doneti nikakav pomak na ATP listi, ali će značiti za samopouzdanje srpskog tenisera. Da podsetimo, Janko na AO ima treće kolo i 90 poena iz prošle godine. Dakle, lepa prilika da uz dobru igru i povoljan žreb stigne daleko i približi se ili prestigne nekog ispred sebe.