Janko briljira u Kini

Janko Tipsarević posle dugo vremena igraće u polufinalu ATP turinira. On je u četvrtfinalu turnira u kineskom Šendženu bio bolji od Tunišanina Maleka Džazirija u dva seta 7-6, 6-2.


Naš teniser se bolje snašao u ovom vrlo zanimljivom i neobičnom meču u kome su Tunišanin i Srbin često izvodili “magične” poteze, igrali vrlo lep tenis, a to nisu uspele da upropaste ni sudije koje su imale veliki broj grešaka. Toliko ih je bilo da su se Džaziri i Janko i šalili zbog toga…

U prvom setu nije bilo brejkova, pa je Janko do vođstva od 1:0 morao preko taj-brejka u kome se bolje snašao (8:6). Drugi set je već doneo brejk – i to za Janka. On je uspeo da “brejkne” Džazirija nakon tačno sto minuta tenisa, ali je morao još malo da se pomuči kako bi obezbedio učešće u polufinalu ovog turnira, a meč je na kraju trajao 117 minuta.

Ovo je prvo polufinale za Janka od povrede koja ga je na neko vreme udaljila iz tenisa, a tačno 1364 dana prošla su otkako je Tipsarević bio među četiri najbolja na nekom turniru. To je bilo u januaru 2013. godine kada je igrao u Čenaju, a taj turnir je na kraju i osvojio.

Njegov rival u ovogodišnjem polufinalu biće Francuz Rišar Gaske, koji je nadigrao Nemca Mišu Zvereva 7:6 (7:4), 7:6 (7:2). U međusobnom skoru Gaske vodi 3:0, a Janko još uvek čeka na prvi osvojen set protiv njega.