Janko bolji u srpskom derbiju za prvo polufinale nakon tri godine

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Danilo Petrović igrali su jedan protiv drugog meč četvrtfinala na čelendžer turniru najjače kategorije (125K) u Kini.
Kao pobedik iz srpskog derbija izašao je Janko i tako se plasirao u svoje prvo polufinale bilo koje kategorije još od titule na ATP250 turniru u Čenaju 2013. godine.

challenger-tipsarevic-chengdu-2016

Oba srpska tenisera mesto u glavnom žrebu turnira u Kingdaou obezbedili su kroz kvalifikacije. Bili su postavljeni za 1. i 2. nosioca i očekivano lako izborili mesto u glavnom žrebu. I u glavnom žrebu bez problema su savladali svoje protivnike. Petrović je savladao 5. nosioca Dukhija Lija iz Koreje a Tipsarević 2. nosioca Di Vua iz Kine. Naši teniseri su u sva četiri meča slavili bez izgubljenog seta, a često i gema. Ukupno, Janko je prepustio 13, a Danilo 12 gemova svojim protivnicima, tj u proseku po 3 po meču.
Na žalost srpski teniseri su se sastali već u četvrtfinalu. Tamo je Janko bio sigurniji i slavio sa 6-3, 6-4.

Naredni protivnik Tipsareviću biće Pere Riba iz Španije, 6. nosilac turnira, dok će Petrović i dalje ostati na turniru jer ga čeka meč finala u konkurenciji parova.
U timu sa Tak Kun Vangom iz Francuske Danilo se plasirao u svoje prvo čelendžer finale bilo koje vrste. Oni su na putu do finala eliminisali 1. i 4. nosioce, a u finalu će igrati protiv 2. nosilaca Ze Džanga i Mao Čin Gonga.

Turnir u Kini je fonda 125.000 dolara i igra se na šljaci.