Šangaj: Janko bolji od Viktora, očekivano

Svakako da je, prema plasmanu na ATP listi, Janko Tipsarević bio favorit u današnjem meču drugog kola protiv Viktora Troickog ali su mečevi između igrača iz iste zemlje, potencijalno uvek donosili neizvesnost i iznenađenje. Ovoga puta nije bilo tako jer je Janko u dva seta bio bolji 6-2 7-6(3).

Viktor je loše ušao u meč. Bez osvojenog poena je dozvolio Janku da napravi brejk, što svakako nije smeo da uradi. Pretila je katastrofa u nastavku jer je Janko imao priliku da napravi dupli brejk i povede sa 3-0. Ali, Viktor to ipak nije dozvolio i od tada kreće ipak ravnopravniji meč. U šestom gemu Viktor ne koristi prilike da napravi brejk i vrati se u set što je rezultovalo još jednim brejkom za Janka, opet sa nulom, i time je set bio gotov.

Drugi set je bio daleko izjednačeniji. Do devetog gema je sve bilo manje – više mirno a onda kreće dramatična završnica seta. Prvi se sa problemima suočava Troiciki, pa u sledećem gemu Janko. Najveća drama je ipak viđena u 12. gemu u kojem je Viktor propustio dve vezane a kasnije još dve set lopte. To je za posledicu imalo relativno slabo odigrani taj brejk i konačnu pobedu Tipsaevića.

Janko će u sledećem kolu igrati protiv Tomija Hasa, sa kim se nije sastajao od AO 2010. godine, kada je izgubio u pet setova. Ako Janko pobedi Nemca čekaće ga u četvrtfinalu još jedan srpski derbi, ovoga puta protiv Novaka.