Janko bez titule

U jednom, za Janka komplikovanom meču, servis i forhend Raonića su ipak, za nijansu bili ubedljiviji, posle tri i više sata tenisa i tri tajbrejka, 7-6(4) 6-7(4) 6-7(4).

Raonić je pokazao kvalitet, koji je verovatno i Janka iznenadio. Nije posustajao ni kada je bio set u zaostatku, ni kada je propuštao silne brejk prilike. Janko je do 7-6 i 4-3 uz 15-40 u drugom setu izgledao doktorski. Kada je trebalo, bio je siguran, spašavao brejk lopte i na kraju rešio set. Tada se sreće malo okrenula a i Jankova koncetracija je pala. Nije uspeo da vrati prvi, a posle ni drugi servis protivnika na dve najvažnije lopte za Janka u meču, tako se ispostavilo na kraju.

Iako nije potpuno pao, posle propuštenih prilika i izgubljenog seta, ipak se osećalo da Janko neće moći da izađe na kraj sa opasnim Raonićem. Iako je na momente delovao nespretno, iako je delovalo da će svaki čas da padne i da će Janko onda preuzeti kontrolu nad mečom, to se nije dogodilo. Raonić je uspeo da u sva tri seta izvrši pritisak na Janka i da u tajbrejkovima, ukupno gledano bude bolji.

Janko je svakako zakazao sa riternom, nije bio ni agresivan kada je mogao, samo, bilo je teško naći pravu meru, u ovoj fazi priprema i protiv čoveka koji je ubacio 35 asova, uz 73% ubačenog servisa od kojih je osvojio čak 88%, tačnije samo 6 poena! Ako se na to doda i odličan prvi servis, agresivan ritern i siguran forhend, onda je jasno da će Raonić biti kost u grlu mnogm teniserima, ako zadrži ovakav nivo i ako ga zdravlje posluži.