Janko bez odgovora za Nadala

Nije se očekivala pobeda ali bar malo više igre i otpora, jeste. Ipak, Nadal je bio toliko dobar da je Janko realno uzeo ono što je mogao, četiri gema, po dva u svakom setu.

Doduše, mogle je sve bar da počne drugačije. Janko je u prva dva gema imao loptice za gem, prvo na svoj a onda na Nadalov servi ali je Nadal poveo sa 2-0, posle i sa 4-0. Janko se tada sabrao, počeo konačno da više igra sa oko osnovne linije, i pored dva svoja gema koja je osvojio, imao je neiskorišćenih 00-40 u poslednjemgemu.

U drugom setu pretio je isti scenario. Nadal je poveo sa 2-0, ali je Janko odmah vratio gem i izjednačio. Na žalost, nije uspeo da osvoji sledeći gem i ozbiljnije pripreti Nadalu, pa je gubitak narednog gema bio i početak kraja.

Nadal će se u polufinalu sastati sa Verdaskom, dok će u drugom polufinalu igrati Ferer i iznenađenje polufinala, Miloš Raonić koji je odličnom igrom izbacio Mareja.

Zimonjiću ne ide ni sa Bupatijem. U prvom meču su se provukli ali su na isti način na koji su pobedili Erlioha i Rama, izgubili od Granoljersa i Marka Lopeza, 10-5 u trećem setu.