Janko bez finala

Kako izgleda kada Ljodra “poludi”, najbolje je na svojoj koži osetio Novak Đoković pre godinu i po dana u Parizu. Janko se takođe nije snašao sa lucidnim Francuzom i na kraju je poražen sa 4-6 6-7(10).

Janko je naravno imao svoje šanse, pre svega u drugom setu i šteta što ih nije iskoristio, jer bi verovatno u trećem setu uspeo da izvede preokret do kraja. Imao je prvo brejk lopte, dve u jednom i jednu u drugom gemu, a onda je u taj brejku propustio seriju set lopti i to na svoj servis, a bilo ih je i na servis protivnika, ukupno 6. Kada je Ljodra servirao, po pravilu je to radio savršeno na set loptu, da bi zatim išao drugi servis, koji je Janko koristio i tako stizao do prilike da na svoj servis reši set. A takve situacije odigravao je, mora se priznati, katastrofalno i sve se obično završavalo greškom, osim kod prve lopte, kada je Mišel rizikovao sa jednom forhend paralelom.

Janko će morati što pre da zaboravi ovaj meč, jer ga već sutra čeka turnir u Dubaiju, gde nosioci nisu slobodni u prvom kolu. Ljodra će takođe morati u Dubai, pošto su on i Zimonjić prvi nosioci u dublu, ali će danas igrati finale, protiv sve boljeg i sigurnijeg Del Potra, kome ni Conga nije mogao ništa.