Janko bez četvrte titule

Krenulo je dobro, osvojen je prvi set, a prvi koji je imao problema na servisu bio je Belući u prvom gemu drugog seta. Nije bilo brejk lopti, baš kao ni u 9 gemu istog seta iako je Janko ponovo stigao do izjednačenja, da bi od tada Belući preuzeo finale u svoje ruke i dobio ga sa 6-7 6-4 6-2.

Da je moglo drugačije, moglo je. Ali i u prvom setu Belući je mogao i trebalo da bude taj koji će doći u prednost. Jeste Janko dva puta stizao do brejka prednosti, ali je na kraju Brazilac imao 6-1 u taj brejku seta i uspeo da ga izgubi! To je nešto što je trebalo da donese psihološku prednost Janku i za nastavak ali očigledno da nije. Iam tu i Jankove krivice, ali se mora priznati da je Belući ostao smiren i dočekao svoju šansu.

Uzalud su se Jankovi navijači nadali preokretu sličnom onom iz prvog seta. Očigledno je bilo da u trećem setu Janko nema energije i koncetracije za takav preokret, i svaki gem u kojem je bio na servisu,  je visio u vazduhu. Na kraju, Janko je popustio još jednom i čini se da je teniser koji je više želeo i ambicioznije odigrao meč, pobedio.

Čestitke Belućiju, ali i Janku jer je stigao do dva uzastopna finala.