Jakšić spasila 12 meč lopti i osvojila titulu protiv Pašek

Često se viđa da teniseri spase meč loptu, dve, eventualno tri i taj meč preokrenu i dobiju. Ali spasiti 12 meč lopti, dva puta doći do brejka kada protivnica servira za meč, to mogu samo istinski šampioni i rođeni pobednici. Jovana Jakšić danas je pokazala šampionki mentalitet i u finalu ITF turnira 25k u Americi savladala Tamiru Pašek 4-6, 7-6 (13), 7-5 i osvojila četrnaestu titulu u karijeri!
Jovana Jaksic Suprise 2014 titula

Jovana je krenula u meč loše, bez izgubljenog poena je izgubila servis, a Austrijanka je uvek bila korak ispred Jovane u uvodnom setu pa ga je na kraju dobila 6-4. Na startu drugog stigla je Tamira do duplog brejka, a onda je krenuo Jovanin povratak. Pašek je servirala za meč u desetom gemu, i na prvu meč loptu odservirala duplu servis grešku i uz još jednu neiskorišćenu meč loptu, Jovana se vratila na 5-5. Tada Pašek opet dolazi do brejka i servisa za meč. Tada je Jakšić spasila još četiri meč lopte i odvela meč u taj brejk. Čak 28 poena je viđeno u njemu, a Jakšić je spasila još šest meč lopti, na 5-6, 7-8, 8-9, 9-10, 11-12 i 12-13 pre nego što je iskoristila svoju drugu set loptu i meč, nakon više od dva sata, uvela u odlučujući set. Do sedmog gema teniserke su lako osvajale servise, a prva je pripretila Srpkinja, stigavši do izjednačenja u tom gemu. Što je tada, nije četiri gema kasnije propustila, iskoristivši prvu brejk loptu. U dvanaestom gemu je uspela da odservira za meč i prvu titulu u sezoni!

Do pehara je došla pobedivši Muhamed, Caju, Hibi, Arvidson i danas Pašek. Ovaj trijumf joj donosi novi skok na WTA listi i najbolji rang karijere, pa će od onog tamo ponedeljka biti između 130. i 135. mesta. Slika sa dodele pehara je OVDE .