Jakšić pobedila Sofiju Arvidson i prošla u finale

Jovana Jakšić ostvarila je jednu od najboljih pobeda u karijeri, na turniru kategorije 25k u Americi. U polufinalnom duelu bila je bolja od drugog nosioca, Sofije Arvidson, 7-5, 6-4!

jovana jaksic 2013 Arvidson (nekada 29.teniserka, a sada 123. ) je na startu opravdala ulogu favorita, povela je 4-1 pa 5-2, ali je tada Jovana ušla u seriju gemova. Najpre je na 3-5 spasila par set lopti na servis Šveđanke, a onda napravila brejk pa seriju gemova produžila na pet, odserviravši u dvanaestom gemu za set! Seriju je prenela i u drugi set, duplim brejkom je povela 4-0, da bi na 5-2 propustila šansu da odservira za pobedu. Sledeću, na 5-4, nije i plasirala se u prvo finale sezone. Protivnica će joj biti bolja iz duela Pašek – Boserup.

Ovim plasmanom, onog tamo ponedeljka Jovana je obezbedila novi rang karijere (sada je to 146. mesto) i verovatni ulazak u top 140. Dobar rezultat je sjajan podsticaj za Jovanu, koja do početka aprila brani oko 100 poena, jer je prošle godine iz kvalifikacija došla do 2.kola WTA Montereja, a zatim osvojila ITF turnir 25k u Meksiku.