Izner izbombardovao Janka

Ima Janko šta sebi da zameri posle ovog meča ali mora mu se odati priznanje za borbu, u taj brejku drugog seta, pre svega. Na žalost, Tipsarević opet nije uspeo da na jednom velikom takmičenju dođe do oćekivanog četvrtfinala. Izner je bio bolji,  6-4 7-6(14).

Kada neko kao što je Izner ima serverski dan i kada ubaci oko 80% prvog servisa, onda je zaista teško doći do bilo kakve šanse da se napravi brejk. Ako se uz to doda i sjajan drugi servis, ali i smanjena vidljivost, jasno je na kakvim mukama je bio Janko. Njegova jedina šansa je bio taj brejk i on je tu zakazao.

Prvo je olako dozvolio Izneru da napravi brejk sa nulom (!?) kada je servirao za taj brejk u prvom setu, da bi u drugom imao servis i set loptu na 6-5 ali je promašio forhend paralelu iz terena, nešto što je pogađao milion puta bez problema u karijeri. Očigledno, želja je bila da udarac bude što jači i ravniji, kako Izner ne bi došao u priliku da odigra dobar pasing šot. Janko je zatim uspeo da spase jednu meč loptu na servis Iznera ali je sve završeno, najgluplje moguće, duplom servis greškom.

Ipak, loše odigran 12. gem u prvom setu je možda ključan za ceo meč jer pitanje je da li bi Izner zadržao toliko visok procenat servisa, da je on jurio prednost i bio pod većim pritiskom . Ovako nešto slično se dogodilo Novaku protiv Iznera u polufinalu Indijan Velsa ove godine. Tada Izner nije ponovio takvu igru u finalu protiv Federera i nije uspeo da veže dve uzastopne pobede protiv Švajcarca. Novu priliku imaće sutra jer upravo je Federer njegov protivnik u četvrtfinalu.