Iznenađenja!

Iako je posle žreba izgledalo da će Krunić bez problema proći dalje, a da Dolonc nije imala sreće u žrebu, dogodilo se da je Aleksandra izgubila svoj meča a Vesna prošla dalje. Ipak, tokom mečeva je sve izgledalo drugačije.

Krunić je protiv Jaber imala 6-3 i 4-0, uz dva brejka viška, pa je izgledalo da je sve gotovo. Šta se onda desilo u glavam obe teniserke, može se samo pretpostaviti, ali od tog trenutka, njena protivnica je napravila seriju od 11-0!!  Tek na 0-5 u trećem setu, Aleksandra je uspela da osvoji dva gema, ali je to očigledno bilo prekasno.

Kod Dolonc se desilo obrnuto. Ubedljivo je izgubila prvi set 6-1, a kada se u drugom susrela sa dva brejka minusa i 4-1 za Dulko, verovatno niko nije pomislio da će se išta promeniti u ovom meču. Istog trenutka, Vesna vraća prvi brejk, da bi na servis protivnice za meč, vratila i drugi. To je očigledno uzdrmalo Dulko, pa je izgubila i servis za ostanak u setu.

Kako se završio prethodni, tako je počeo i treći set. Vesna stiče prednost od 2-0, ali to nije bio kraj. Dulko odmah vraća brejk, pa je do 3-2 za Vesnu sve proteklo mirnije. Onda sledi serija brejkova, koju prekida Dolonc, u pravom trenutku, baš kada je servirala za meč, 1-6 7-5 6-3.

U trećem kolu Dolonc će imati na papiru slabiju protivnicu, Sandru Zanievsku, 20-ogodišnju Poljakinju, koaj je trenutno 173 na planeti. Lepa prilika da se stigne do 3. kola, ali posle današnjih rezultata, treba ipak biti oprezni optimista.