Iznenađenja na Rodžers Kupu

Ovogodišnje izdanje turnira u Torontu i Montrealu donelo je dosta iznenađenja već u prvim rundama.

ROGERS CUP

U gornjoj polovini žreba kod muškaraca Marinko Matošević eliminisao je Tomija Hasa i Benou Pera, koji je pre toga eliminisao Stanislasa Vavrinku, za plasman u četvrtfinale gde će ga čekati Rafael Nadal. Pobednik ovog duela sastaje se sa boljim iz okršaja Đoković-Gaske.

Donja polovina donela je neočekivane četvrtfinaliste i  neočekivane eliminacije Endija Marija, Huana Martina Del Potra, Davida Ferera i Tomaša Berdiha, od kojeg je bio bolji domaći teniser i iznenađenje turnira Vašek Pospišil, koji je na putu do četvrtfinala savladao i Džona Iznera i Radeka Štjepaneka. Tamo ga čeka nekada 3. teniser sveta Nikolaj Davidenko.

Poslednji par četvrtfinala čine Miloš Raonić i Ernest Gulbis.

Ni turnir u Torontu, kod dama nije prošao bez iznenađenja.

Magdalena Ribarikova eliminisala je Marion Bartoli i zakazala susret sa Serenom Vilijams. Bolja će igrati protiv pobednice iz duela Sara Erani – Agnješka Radvanjska.

U donjoj polovini manja iznenađenja je priredila Dominika Cibulkova eliminisavši Anđelik Kerber i Robertu Vinči, na putu ka okršaju sa prošlogodišnjom finalistkinjom Na Li, koja je zamalo izbegla poraz od Ane Ivanović.

Sorana Kirstea napravila je najveće iznenađenje pobedivši Karolinu Vožnjacki i Jelenu Janković. U četvrtfinalu čeka je branilac titule Petra Kvitova-.