IW:Težak žreb za Srpkinje, poraz Vesne

indian_wells_tennis_garden_siteTurnir u Indijan Velsu uveliko je počeo. Kvalifikacije su u toku i jedina predstavnica Srbije poražena je već u prvom kolu. Vesna Dolonc izgubila je od daleko lošije rangirane protivnice Renate Voracove iz Češke (248 WTA) iznenađujuće lako, u dva seta rezultatom 1-6 2-6.

Žreb za teniserke je već izvučen. Srbija po prvi put ima tri predstavnice direktno u glavnom žrebu. Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković u prvom kolu su slobodne. Takođe, nalaze se na suprotnim stranama žreba.

Ana je u gornjoj polovini, koja ”pripada” Viktoriji Azarenki, sa kojom se, srećom, ne može sastati pre polufinala.
U drugom kolu Anu očekuje duel sa boljom iz duela između doskorašnje juniorke br. 1 Tejlor Tauzend i Lusi Hradecke. U trećem kolu najverovatnija protivnica biće joj osvajačica Pariza, Mona Bartel, koja mora da pobedi pre toga Kiki Bertens ili Aniku Bek. U četvrtom kolu, ako izdrži izazove u vidu Šuai Peng, Melani Odin ili Medison Kiz, Samanta Stosur će biti Anina najverovatnija protivnica.

U istoj četvrtini, nalazi se i Bojana Jovanovski. Ona će se  vratiti nakon mesec dana pauze zbog povrede,  a nju čekaju: kvalifikantkinja u prvom kolu, pa zatim Ekatarina Makarova u drugom, a za njom najverovatnije Lusi Safarova u trećem. Bio bi to revanš drugog kola Australije od ove godine. Nakon toga, Bojana bi najverovatnije igrala sa Anđelik Kerber, a pobednica bi išla na bolju iz projektovanog duela Ivanović-Stosur.

Naravno, u teoriji je sve moguće, ali da bi došlo dotle mora mnogo toga da se uradi, a i da se vidi u kakvoj su formi naše teniserke.

Jelena Janković ima na startu težak zadatak. U drugom kolu čeka bolju iz duela Svetlana Kuznjecova – Andrea Hlavackova. Prođe li taj test, treće kolo bi sasvim sigurno išla na uvek neugodnu Marion Bartoli, ako pre toga Kristina Mladenović ne napravi neko iznenađenje. Četvrto kolo bi sasvim izvesno dobila bolju iz duela Sara Erani – Anastasija Pavljičenkova. Ali, za JJ je dug put do četvrtog kola, a dalje i četvrt finala i polufinala, gde bi je čekale redom Marija Šarapova, Petra Kvitova ili Radvanjska itd…

Indijan Vels je turnir prve kategorije, pripada seriji Premier Mandatory, pobednici donosi 1000 WTA poena.

Ana i Jelena su obe bivše osvajačice ovog turnira, a Azarenka je branilac titule.