IW: Vilijams i Halep u polufinalu

Turnir u Indijan Velsu bliži se kraju, a u ženskoj konkurenciji je poznat jedan polufinalni par. Povratnica na ovaj turnir Serena Vilijams je u četvrtfinalu sa 7-5, 6-3 savladala Timeu Bačinski, dok je Simona Halep posle preokreta sa 5-7, 6-1, 6-1 nadigraa Karlu Suarez Navaro. Njih dve će u polufinalu ukstiti rekete, a u međusobnim duelima Amerikanka vodi sa 4-1.

serenaaaa

Serena se dosta namučila da bi došla do polufinala. Švajcarkinja Timea Bačinski ove sezone igra sjajan tenis, pa ne čudi što se nalazi u prvih 10 na rejs listi. Protiv Vilijamsove je imala dosta šansi, prva je napravila brejkove u oba seta, ali je na kraju presudilo iskustvo Amerikanke. Prva teniserka sveta juri svoj treći Indijan Vels, a prethodno je na ovom turniru igrala davne 2002. godine.

Rumunka Simona Halep je u Kaliforniju došla posle teške vesti da joj je rođaka izvršila samoubistvo, ali uspela je da se koncentriše na tenis i da ređa pobede. Španjolka Suares Navaro osvojila je prvi set, ali je u preostala dva uzela samo dva gema, pa je Halepova zasluženo prošla u polufinale.

Večaras se igraju i preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju: Jelena Janković i Lesija Curenko, kao i Flavija Peneta i Sabine Lisicki.