IW (m): Porazi Ferera i Vavrinke

Susret Rafaela Nadala i Fabija Fonjinija počeo je sa zakašnjenjem zbog sumnjivog paketa na ulazu u teniski centar u Majamiju, a u napetoj atmosferi bolje se snašao Nadal. Fonjinijeva koncentracija nije bila na najvišem nivou i Nadalu je u još jednoj vrlo kvalitetnoj predstavi bilo potrebno sat vremena za prolazak dalje.

nisikoriiiiNadalu sada sledi meč protiv Miloša Raonića. Kanađanin je svladao Benjamina Bekera uz 15 as servisa i osam spašenih brejk lopti. To je ujedno bila i jubilarna 100. pobeda Raonića na ATP turu na tvrdoj podlozi.

“Najveći problem kada igrate protiv Nadala je činjenica da igra potpuno drugačiji tenis od ostalih i svaki susret sa njim je novost. Ne smem dopustiti da preuzme inicijativu u razmenama jer u tom slučaju šanse značajno opadaju. Moraću jako dobro da serviram ako želim da pobedim”, dodaje Raonić.

U fantastičnoj formi igra Aleksandar Dolgopolov koji je to potvrdio i pobedom nad Stanislasom Vavrinkom. Ukrajinac je odradio još jedan meč na vrlo visokom nivou i odneo pobedu protiv Švajcarca koji zbog problema sa leđima nije na onom nivou na kakvom je bio u Australiji.

Tomaš Berdih je potvrdio kako je kvalitetniji igrač od Džona Iznera novom pobedom, ovaj put 6-3, 7-5. Nije Izner imao previše šanse, Berdih je odradio dobar meč i zasluženo je slavio.

Još jedan fantastičan meč odigrao je Rodžer Federer kojem je trebalo samo 50 minuta za pobedu protiv Rišara Gaskea. Trosatna borba između Keija Nišikorija i Davida Ferera okončana je pobedom Japanca nakon što je u trećem setu spasio četiri meč lopte i priredio prijatno iznenađenje. Protivnik Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće Endi Mari koji je u dva seta izbacio Francuza Congu.